Sunday, May 18, 2008

Colombo.London.Paris

akhirnya..

Paris, belakang tu menara ape ntah

bg lecture kat student Oxford.


sakai lompat, tower bridge London

present paper kat Commentwealth Secretariat,Marlborough House.London. perempuan afrika ramai keje sini mcm kakak yang baju hijau ni. Barbara dari Nigeria

Lompat lagi kat Trafalgar square

ingat tak dulu aku ade citer yang aku n classmate nak pi london? kami jual donut, jual kerepek, cari sponsor sana sini n macam2 lagi. prosesnye lame, dekat d2 tahon jugak nak sampai ke london, meeting sana, konflik sini, tak cukup duit, hati susah, tak prepare n macam2 lagi masalah.





tiket kapalterbang pon problem, MAS kami tak mampu. akhirnye sekali kami naik Air Lankan. dan akan bermalam kat Colombo, Sri Lanka untuk satu malam. Sri Lanka mmg terkenal dengan bom sana bom sininya.





seminggu sebelom pergi kami kene harung final exam, dalam mase yang same kene prepare untuk official program kat sane. dengan Oxford Uni, Brunel Uni dan juge Commentwealth secrtaeriate.





dengan bajet yg tersangat laa limited, kami redah juga. segala perbelanjaan di minimakan. kalau nak tahu, sempat juga kami jejakkan kaki ke Paris. ade rakan yang tak cukup duit, kami sama-sama cukup cukupkan. kami memang benar benar 'kami'.





lawatan ini memang best. susah nak gambarkan. tapi bila dikenang kenang kembali, memang seronok. tak cukup hari sebenarnya.











'm not perfec.

6 comments:

arin said...

best giler dude..ko datanggg...

aku dapat message ko akt MSN on May lak... kalau tak dah boleh jumpa....

maybe next time... great to know though , that you were having a good time...

hafidz said...

takpe rin. kite jumpe kat shah alam je la..

puas gak aku carik kau kat UK. tanye orang sana sini. "hello sir, have u seen arin"..

pastu diorang suma kata aku gila dan samakan aku dengan mad cow.

aku pulang dengan perasaan hampa dan beg yang penoh dengan hasil shopping di Primarks.

aku optimis , jodoh kita maseh ada.

mindafreak said...

best nyeh ko gi london....

arin said...

dude...
ko tanya diorang arin memang ah tak kenal...
ko kena tanya "have you seen aaron??"...hahahah

Primarks huh?? hahaha//shopping sakan ah ko nih...

yup2..jodoh masih ader...

anyway...update the blog... it really is selenger.... thats the best thing...though dont really know what selenger mean.

princesspeach88 said...

tahniah sbb dah sampai ke oversea.. dgn hasil usaha titiek peloh bersama.. well, kami pelajar 1st year sangat bermotivasi utk ke luar negara jugak.. cume stkt nie mcm xde progress lg.. hmmm..

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

well thank you.


you can do it. the secret is keep moving and don't wait.

good luck!