Thursday, February 07, 2008

bertuah kau William

aku nak citer satu kedai makan ni. makanan die memang superb terbaek, dah laa banyak melimpah ruah.. harge die memang tak berpatutan. murah laa kot kalau diikut pasaran semasa.

aku suka makan kat tempat ni, sbb gerenti kenyang. kalau tgh lapar gile bye bye.. memang tempat ni paleng afdhal nak mengenyangkan diri.

citer pasal cheese nan die pon dah cukup.

roti tu disumbat cukup2 dgn cheese macam mulut kak jah yang kuat mengumpat tu dikasi tutup dengan blender cili. korang bleh tengok kat dapor william, cara pekerjanya menyediakan cheese nan. segenggam cheese disumbat2kan lagi macam waktu petang orang balik kerje kat klcc naik lrt. prinsipnya mungkin.. biar terlebih dengan cheese jgn terkurang. terbaek ke ape.

kalau nak banding dengan tempat lain. cheese untuk cheese nan tu hanyelah sekeping cheddar cheese. pastu di charge nye kite rm4.

kat william lain., dah laa die bagi pilihan untuk cheese tu. samada anda nak cheese:
  1. cheddar
  2. parmesan
  3. blue cheese
  4. mozarella
baru je rm 7 campor dengan kuah dal n kari. memang kenyang, terbaik dan sampai bukak butang sluar sebab perot dah teroverload.






william ni pulak boleh tahan jugak terkenal dengan loyar buroknye tapi die ni friendly and down to earth.

satu cerite william dan sekeping nan cheese.

member aku bawak kakak die yang tak pernah datang ke kedai william ni. time nak amek order, si william datang ke meje kami..

kakak "erm.. nak makan ape eh kat sini, ade mcm2 ke kat sini?"

alep "macam2 ade, order je. try laa rase nan dier."

kakak" erm.. william. kat sini nan ape yang ade?"

(jawapan william, short n simple je)

william "none of my bussiness"

loyar burok punye william. kami pon bergelak manja dan tersenyum sinis dengan keletah william.

(dlm hati mau disumbat juge slipa asadi ni kat mulut william. boleh tahan klaka apek sorang ni..)


incase kau bace blog aku ni william. aku tuntut royalty sbb dah 'up'kan kedai kau ni.

i'm not perfec.

2 comments:

diamond said...

nak jugak.tapi nak lasagna.
alaaaa.camne ni weyh?
baca je pown aku mmg da rasa!
sgt wajeb ko bawa aku ke sana.

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

boleh je yana. anytime ur free. but with my kekaseh hati's agreement.