Saturday, October 10, 2009

hilang keyakinan


lap ni yang buat aku hilang rasa konfiden. hilang terus beb.



Seperti kata pepatah,

"sepandai-pandai tupai melompat, akhirnya tak masuk olimpik juga"

aku jatuh.

seperti kata abang aku, "satu hari nanti, mesti jatuh punya".

aku terjebak beb. jatuh kali yang ketiga ini adalah di sebuah lap di Manchis, Karak. masa tu aku dari perjalanan KL- Kuala Kelawang- Karak- Janda Baik- KL

Lap ni telah membuat aku jatuh terseret kira-kira 25 meter. aku dengan motor sama-sama bergesel atas jalan. motor aku berpercik-percik api, bila tempat pijak brek besi ni bergesel dengan jalan.




Sempat minum air tebu di Simpang Pelangai, Jelebu. borak pasal madu asli.


Kain kodura pun boleh koyak. kalau pakai jeans pun mau hilang kulit.



hari sebelum, aku lepak PD. minum kopi katanya. Nampak muka Isa Samad. Orang rasuah macam ni boleh jadi calon. Sapa undi Umno memang bodoh tak pun nak dapat projek kerajaan. dua ni je. (dan tak semestinya undi Keadilan anda pandai, yang penting jangan Undi parti yang menjual bangsanya sendiri)

i'm not perfec.

8 comments:

mr. carl arif said...

biker rupenye.. moto apa brav?

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

Kawasaki er6n je. motor kecik.

lepas dah jatuh ni, berdebar je bile bawak motor. dah tak laju macam dulu.

bile nak join?

mr. carl arif said...

moto cub tak dapet join la brav..

jatuh bangun lumrah kehidupan. wakaka..

miNt said...

encik penunggang.

cuba lihat link ini.

http://babelbedal.blogspot.com/2009/07/hari-untukku.html

dia juga encik penunggang.


:D

zul said...

jatuh ke beb?alhamdulillah kau ok..kn?motor camane?

plainJane said...

sempat pulak msuk bab isa samad..haha..

ish3...ade kewajaran kekasih hati tak kasi beli motor hari tu..hehe

mr. hafis said...

jatuh motor boleh terbang.

accident kereta tersepit panggil abang.

hafidz arifin said...

Zul: okay je beb. belum tahap OKU lagi.bile nak white coffee session kite lagi?

Esah:cube bagi jalan penyelesaian untuk aku p kerja tanpe rugi rm35 hari-hari atas jalan?

Hafis: jatuh motor memang boleh terbang, tapi bab landing tu mcm mana? ada tilam ke menanti kat depan?