Sunday, February 14, 2010

Nantikan pada Mac 2010 ini

setelah menulis hampir 3 tahun. aku berhenti.

tapi lepas ni aku akan buat come bing, iaitu sebuah come back sambil bunyi embekk..

nantikan..pada Mac 2010 ini.


hari tu ade orang call..


orang tu: eh, Encik Tarmizi. saye call ni nak bagitau yang saye nak resign ni. dapat tempat kerja baru la. naik lif die sekejap je. takdela sampai 10 minit baru nak sampai ofis.

En. Tarmizi: eh, ye ke. kenape?

Orang tu; kan saye dah bagitau, saye dapat better offer. tempat kerje tu best.

En. Tarmizi; owh, ye ke. kenape?

orang tu: kan saye dah bagitau 2 kali. saye dapat offer kerja baru. gaji lagi banyak dari sini.

En. Tarmizi: ke owh kenape ye?

orang tu: better tempat bagitau banyak sini gaji dapat kali offer dari kan.

En, Tarmizi; owh.. cakap tu biar terang.

Orang tu: n lagi satu. En. Tarmizi ni tulis blog ke? saye ade bace. tak kelakar langsung. habis je saye buang mase bace blog Tarmizi tu sampai 2 hari. ntah pape ntah. saye bace post yang paling awal sekali tu. dari tahun 2006. ini pun dah kali ke 4 saye bace balek. tak lawak langsung.

En. Tarmizi: owh. saye minta maaf.

Orang tu: Sila jangan berhenti menulis.

En. Tarmizi; kenape?

Orang tu; Saye cakap jangan maknenye jangan la. nak kene tumbuk?

En. Tarmizi: nak!

Orang tu: betul ni.

En. Tarmizi: betul la.

Orang tu: erm.. tak pe la. nanti post baru awak ni. nanti saye drop komen.

En. Tarmizi: okay, jadi tak berhenti kerje ni?

Orang tu: jadi.

En. Tarmizi: okay bye.

'm not perfec.

6 comments:

sarah shinoda said...

haha i likeeeeee bebeh :)

kodin said...

serious aku tak paham lawak ko. awal2 aku tak paham so tak gelak..

smp nk kene tumbuk tu baru lawak. hahah..

SyedaFauzi said...

bgtau en tarmizi, practice makes perfect!

bagus tul org tu, bg kata2 terakhir sebelum blah... =)

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

hey kamu semua.. saya akan menulis lagi. tunggu ye.

Cahaya hidup said...

ishhh...kita cam dengar ada orang call....kui,kui

jangan lupa ngn jiran ni

Afzainizam said...

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME—WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME.WORLDCUP  
╔══╦══╗╔╦══╗  
╚═╗║╔╗║║║╔╗║    
╔═╝║║║║║║║║║ 
║╔═╣║║║║║║║║    
║╚═╣╚╝║║║╚╝║    
╚══╩══╝╚╩══╝
SAY.NO.JUDI.BOLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
WELCOME-- WELCOME-- WELCOME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...