Monday, October 09, 2006

hazy mazy days



ni acara tahunan ke ape ni?

ah.. shit. datang lagi.
asap-asap tak berjemput dari jiran
berkepul-kepul kemari
jangankan belakang.. depan pun dah tak nampak dah nii

ape ni jiran?
timbang rasa lah sikit
ini bukan kali yang pertama
dah banyak kali sangat dah ni

kau bakar hutan
untuk tanaman
kau tanam tembakau dan cengkih
kau racik-racik, kau gulung, kau balut
pastu kau hisap.
kau hisap lagi, kau teruskan hisap
sebatang lepas sebatang.
lepas tu,
kau poskan asap tak berstem itu kemari.
yang senak dan sesak kami.


apa salah kami?
ape ni jiran, timbang rasa lah sikit.
bukan banyak pon.
sikit jer

hari tu singapura dah buat hal...
sekarang, kau pon nak join jugak?



i'm not perfec.

2 comments:

HamZahidi said...

takder kaitan ngan jerebu...
tapi aku dah komen post decision making...

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

owh.. owkayh.tq