Sunday, October 22, 2006

ni satu lagi peristiwa ramdhan



bulan puase.jadi pukul 4 dan 5 tu memang dah lapo sangat dah. hefni bagi cadangan. aku pun seperti biase stuju je..nak memaksimakan kepuasan perut, aku pun turutkan aje perut ku ini. yg nak kenyang die. bukan aku. org dulu-dulu ade thoery, aku tak tahu la sejauh mane kasihahan dan ketepatan theory ini iaitu " kenyang perut, suka hati". benar kah? entah..


kul 6, aku dah sampai kat kl. hari ni menu NASI KANDAR YASEEN!!!!!! hao leng nga!

baru pukul 6, jd aku decide nak shopping sekadar mampu di tempat yg aku paleng mampu skali iaitu kat pasar bundle chow kit(choket). fyi, pasar bundle ni mmg btol2 kat tgh choket. ade jual baju, sluar n kasot bundle. beg pon ade gak.n macam2 lagi la..

yang menareknye bundle choket ni, diorang byk bundle specialist. contoh cam ade kedai yg jual, sluar jeans je, ade yang jaket je. ade yang Coat sahaja. ade yg sluar pendek je. ade yang kodroi je. bundle ni pulak banyak barang. harge pulak boleh tahan murah la.



tgh aku dok sebok2 mengusha-ngusha bundle..owh lupe plak nak citer, bapak ayam pon ramai kat situ. kebanyakannya cina la.india pon ade gak. most of them berumur dalam lingkungan 30 an. ha, sedang aku sebok membelek2 sluar. tibe2 datang apek sorang ni. bapak ayam la ni konfirm.

bapak ayam: hei, lu mau amoi ka? sabah. balu sampai ma..

aku : tak mau, tak mau (menggeleng2 kepale, sambil buat2 bz)

bapak ayam; 30 je ma. ini balu sampai punya!

aku : tak mau, saya puasa la.

bapak ayam; hokeh, takpala, kalau itu macam. lu lepas buka lu datang sini a, saya tunggu. lepas buka tau!

aku : wtf? (tak paham2 jugak apek ni).

(aku pon trus cau..die ingat aku tak nak sebab aku puase???????chi seng nga!)

i'm not perfec.

3 comments:

Amiene Rev said...

salah konsep.

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

konsep?ape maksud anda?

hamdi hanapi said...

ha elokla tu. dengan blog dan tuan2 nya sekali jadi jeruk!