Saturday, September 12, 2009

i am back!

tiga bulan beb aku tak update blog.

bermula dengan kursus dua minggu tempat kerja baru yang menyebabkan aku tak menyempat nak menulis blog. penat sangat la mase tu.

tengok, janggal betul bile nak menulis balik ni. aku tulis baku ke tulis bahasa pasar ha macam selalu. dah lupe dah.

dulu zaman rancak menulis aku tengah belajar lagi. yep, masih lagi zaman belajar walaupun nak datang kelas tu macam calang-calang hari dan jarang-jarang sekali.

jadi kalau aku datang kelas tu, budak-budak coursemate akan rase semacam sebab macam janggal bila aku ada dalam kelas.

itu cite dulu. sekarang dah kerja dah. baru lah teringat-ingat zaman rileks time jadi student. dah macam ni, baru lah ade rase macam nak datang kelas. typical..

salah satu sebab kenapa aku tak menulis blog ialah seperti biase dilema bloggers, sebab takde sape pun nak baca. jadi buat ape nak tulis penat-penat kalau menulis untuk diri sendiri.

mase tu dah bagi target dah, kalau dalam mase aku berhenti menulis ni kalau takde 10 orang yang nak suruh aku tulis balik blog, aku tak kan menulis balik. tapi dah makan 3 bulan baru 3 orang je yang suruh aku tulis blog. sampai mati pun tak cukup 10 orang. gile sadis.

okay takpe. sekarang aku dah start blogging dah. itu yang paling penting kan?

so here it is.. the survival of Selenger continues!


owh lagi satu bende. ape jadi kat Tamrin kat Noreha ha? gile lame tergantung tak bertaliban.
okay, esok lusa bila gua ade idea gua sambung. sekarang ni dah ade dah gambaran sikit-sikit macam mana ending dia. tapi nak touch up sikit la.. tak cukup umph nak bagi impact kat pembaca. aku tengah nak pikir macam mana nak bagi ending gila dramatic, tragic, logik,pakcik, makcik, ayam percik, cik, cik ciku. (kelakar tak? dah lupe laa camne nak tulis dengan elemen yang konon-kononnya jenaka)

i'm not perfec.

7 comments:

Anonymous said...

welkom bek! rindu laa jugak. keep on blogging, ok.

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

okay thank you. cam ni la!

Anonymous said...

welcome back bro hafidz..dh ade moto baru semangat nak tulis betul tak?saya menang moto!

hafidz arifin said...

dah ada motor patutnya lagi semangat naik motor lah kan..

tak kesah la.

enjoy!

sarah shinoda said...

yhay! u're back :)

arin said...

selalu gak masuk...malas jer nak pujuk ko tulis balik...hehehehe....

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

Sarah: what's ur link ah? tak jumpa la.

arin: eleh malu-malu pulak.