Sunday, July 02, 2006

ponteng orientasi

aku ponteng 'minggu mahasiswa perkasa. so??

gile ke ape. buat orientasi mase world cup?? lagipun ape yang nak kecoh2. aku dah 3 tahun dok upm. ape lagi yang nak diorientasikan? malahan last year aku siap jadi fasilitator lagi utk bende orientasi ni.

tadi dapat msg dari seorang rakan. dia berada di upm. tak brani nak ponteng orientasi ni. dia bilang.. tadi diorang check nama seorang2. maknenye aku dah kantoi la tu. bersedia je laa menadah menerima hukuman. cool~

tadi aku datang register kat UPM pukul 4 ptg. seperti biasa, masuk Universiti ni bukan bende besar dlm famili aku, jadi aku pun pergilah register sensorang. no heart feelings lah mama n abah. anyway, aku dah inform mak aku, yang anakanda akan pulang sejurus selepas mendaftar nanti.(ponteng) bonda dont wory be happy.but dont be hippies.

sejurus selepas mendaftar kami, pelajar2 baru disuruh memakai pakaian sukan sbb ade acara beriadah. apekejadah?? nak beriadah ni? jadi aku pun dgn selambe yaya lepak dlm bilik.. sambil.. lepak je la. memandangkan i'm struggling hard of not getting back to smoking.

selepas dapat mengagak yang pukul 6.30 ialah acara makan malam. aku pun dgn selamba turun ke dewan makan dan terus beratur bersama freshies2 yang lain. akhirnya aku telah berjaya menghasut dua orang rakan ku a.k.a Wazid dan AainaA utk same2 join aku ponteng. agar jika kantoi, boleh lah kantoi ramei2.lagipun aku bawak kete.

kami telah menghilangkan diri semasa fasilitator2 skema badut( yang dulu pernah diorientasikan oleh aku) makan malam. masa tu dalam pukul 7 ptg/malam.

kami sampai shalam dalam pukul 8 mlm.

yehaaa...!

tak kesah a, janji dpt tgk kebodohan erikson dan England n kejap lagi dapat saksikan kekalahan Brazil yang main tak beautifull langsung.

Minggu mahasiswa perkasa or minggu perkasa mahasiswa. ade jaminankah aku akan jadi mahasiswa perkasa kalau mengikuti minggu itu?

-tak rela diorientasikan oleh budak2 yang pernah aku orientasikan dulu-

i'm not perfec.

2 comments:

aQieYa said...

wahha
apis... please note that i have change my blog name. tq!
:)
selamat kembali ke sekolah!

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

ohohohoh ok!