Sunday, June 25, 2006

finally......Goodbye Friendster.

akhirnyea... berjaya juga menekadkan semangat n gather all my guts to cancel friendster account after been so long thinking of doing it.




kenape delete frenster?
aku tak malu untuk mengatakan aku seorang 'friendster sucker'. kejap2 bukak frenster, lalu depan pc je nak bukak frenster. pastu browsing frenster page orang lain, tgk gambar orang tu laa tgk gambar orang ni laa. pastu cam craving utk terime testi.habis tu camner. pc kat rumah ni on 20/7. betul2 kat centre rumah aku. haiyaa... giler sampah sial. aku bleh 'bermain' frenster sampai berejam jam lamanya. upload gambr tu, edit skit profile tu.too much of time wasting is bad for health!

akhirnya berjaya juge aku mendelete frenstar account ku. lupe aku bagaimana rasenye dulu hidup ku tanpa frenster. aman damai gak. tapi tak dapat disangkal laa.. frenster telah berjaye mengconnectkan aku dgn long lost frens yg aku sudah lama tak berjumpa.

bukan ape. aku byk buang mase aku dgn berfrenster. sangat2 membuang masa. tak dapat ape pun.mase2 yg aku terbuang tu baik aku gunekan dgn melakukan aktiviti2 yg berfaedah sperti main futsal, membaca buku atau artikel, membantu abah membasuh kereta, menolong ibu di dapur, menghelp abang membaiki basikal, menghelp kakak memasang langsir baru, menghelp adik melakukan homework kajian sejarah yg tak siap, baik afundi sa5 hahahahahahahahahahahahahahahaa ~ bodoh juga kau ni pis.dan jika diberi kesempatan menghelp mangsa2 gempa bumi di jakarta tak pun menghentikan penyembelihan saudara saudari seISLAM ku di palestine,afghanistan, iraq, kabul dan tempat2 lain. gelak?

aku penah bgtau kawan aku, yg aku tak tdo smlm sbb layan frensta. mmg aku suke bukak profile2 orang pun. pastu kawan aku saound " mesti kau bukak profile orang lain kan?". yer memang aku bukak pun. and please dont tell me aku sorang je ke yg bukak profile orang? kalau kau tak bukak profile orang.. apsal kau set account kau "VIEW AS ANONYMOUS" (btul ke aku eje ni?). bagtau aku sape yg tak set "view as anonymous". smorang set account die camtu. yg tak set tu mgkin sbb tak paham english atau baru main frenstar. ye laa . cam malu laa kan kalau kantoi bukak profile orng.

senang citer, camni laa. JGN JADI HIPOKRIT. aku paling menyampah manusie yg berpenyakit camni. jd lah orang yg jujur.

HONESTY IS THE BEST POLICY.

lagilah bersalah aku kutuk kaw2 kalau dah salah tak nak mengaku salah. kite manusie biase bukan ma'sum pun. jadi mmg fitrah manusie tak dapat mengelak dari melakukan kesalahan.

satu lagi aku nak bagtau. 'secrets can make us weak'. tak percaye? try lah!!


peringatan kepade polis2 malaysia juga. PAK POLISI JUGA PERLU MENGAMALKAN 'HONESTY IS THE BEST POLICY". JADI LAH POLIS YG BEST. ELAKKAN DIMASUKKAN KEDALAM NERAKA JAHANNNAM KERANA MAKAN DAN BERI RASUAH.

-dulu aku rase cam cool je kalau ade frenster sbb kawan2 aku yg lain pun main frenster. sekarang masih lagi COOL sbb aku makan MENTOS.

jadilah remaja bebas friendster. katekan tak nak! bleh blah laa friendster! piiirah mabuk friendster! friendster sucks! anda bila lagi??


kirenye di ruangan blog inilah tempat ku nak bersosial. korang drop2 la komen. barulah kite bleh bermesej mesejan di ruangan komen ini. pathetic jugak aku nii!!

i'm not perfec.

9 comments:

aQieYa said...

satu tindakan yang radikal!
asal jgn delete blog ni suda

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

rasenyer.. kat sini je laa tempat ku bersosial di alam maya karin.

G said...

aku nak ckp skit je la pasal post ko ni...yang penting hati tu pis.kalau kita pandai kawal, banyak benda yg baik kita nampak dr friendster ni..aku bukan nak ckp aku ni terbaik ke ape..tp ok la so far aku bole kawal keinginan dan ke-buang masa-an aku kepada friendster. Just look at the bright side of it. kan aku dah ckp omputeh..hehehe..
so pendek kate terpulang kpd individu itu sendiri. malaysia negara demokrasi. semua mempunyai hak utk bersuara. sama juga dgn tun mahathir(tetiba je)..byebye

p/s: aku tak set "view as anonymous" pon kat frienster aku. LOL

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

it's just friendster. u're free to say what ever u wanted to.thanx!

fiqroorganisma said...

aku komen ko
p/s : aku dah mengomen

Anonymous said...

thread ko nih lawak la

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

thread? sape nihh jangan?
jgn lah 'biarlah rahsia' sangat!!

a-n said...

apis emosyenel ek?
saye nk wat pengakuan je nih.
saye xset pun my frensta acc. "view as anonymous"...
hehe..

salam from japan~

HaFiDz ByLz @ Ude @ ToBey said...

emosyenel?
haha.. sikit la. hari tu jer

have we met? u sounded cam kenal je sayer