Thursday, June 15, 2006

my life sucks!


"my life sucks"
"my parents hate me"
"they dont love me"
" i hate myself"
"they never understand me"

ini adelah contoh ayat2 bodoh yg aku pernah dgr. alaa.. konon cam standard laa teenagers dgn masalah2 camni. transitions period yg sangat problematic bak katenyer lah kan. the period where konon cam trying to find identity ape ke calat.


then layan laaa lagu emo. dengn lyrics "u sucks, i sucks, the world,sucks,life sucks" wtf?

remaja dgn masalah identity clarification? boleh terime ke alasan bangang ni. kenape remaja perlu bermasalah. kenape konon2nye perlu ade mthod tertentu when dealing wit teenagers?

bulshit je sumer ni. kau remaje ke. kau org tue ke. kau budak umur 3 bulan ke same je.




Dulu zaman nabi, if im not mistaken nabi appointed seroang remaje ni umur baru belas2 tahun untuk pegang panji islam. leader laa lebih kurang. kalau betul 'peringkat remaje' ni peringkat bermasalah, knape nabi kite lantik remaja utk lead dlm perang?

ni sumer theory2 bodoh org2 puteh. saje nak mengkomplikatedkan keadaan.

aku ade seroang kawan. dier permpuan. sebaya dgn aku. aku pun ntah apesal tak paham ntah ape ntah masalah dier dgn family dier ke ape. 3 kali attempted suicide. ntah brape puluh kali masuk wad hospital.die fikir die lahir sbgai seorng yg paling unfortunate kat dunie ni. kalau kau rase kau lah orng yg peling bernasib buruk, ingtlaa bahwe ade lagi orng yg lagi bernasib buruk dari kau. kalau kau rase kau hense., ade lagi org lagi hensem dari kau, kalau kau rase kau pandai, adelagi org yg lagi pandai dari kau.

aku baru je tgk csi las vegas tu hari. the killer tu cakap thank you kat Grissom sbb bekerja keras cari n nak tangkap die sbb abah die pun tak penah buat cam tu kat die. kononnyer the killer ni 'lack of' kasih sayang ayah die. jadi oleh sbb die sedih sgt sbb abah die tak pedulikan die, die start bunuh org.

grissom replied " kau rase kau lah org yg paling kesian kat dunie ni sbb abah kau tak pernah cium n bagi kasih sayang kat kau? kau ni bodoh,ade ramai lagi orng yg bernasib lagi teruk dari kau tapi takdelaaa sampai nak bunuh2 orng. i hope you'll rotten in hell u son of a bitch!!"



p/s: tibe2 aku pulak rase aku yg emo. hehe!

i'm not perfec.

2 comments:

aQieYa said...

betui... think positive!

fiqroorganisma said...

hm...ni mmmg masalah yang cukop besar..terutama pada remaja2 yang kononnye sedang mencari2 life mereka..poyo ah..heheheh