Thursday, June 08, 2006

Kita yg Bersikap 'aiman tak kisah' - tariff elektrik-



tariff elektrik naik sehingga 12% SAHAJA. ala.. 12 peratus jer, ape yg nak kecoh2?

1. tarif elektrik malaysia adelah yg termurah di rantau ini
2. dah lame tariff elektrik tak naik
3. rakyat perlu ubah gaya hidup
4. kita tahu ia menyusahkan rakyat. (???????)
5. kita akan pastikan peniga tidak akan mengambil kesempatan.




kami faham, ini semue adelah untuk kebaikan negara. untuk mengurangkan beban KERAJAAN. beban rakyat, siape yg tahu.takpe, naik kan lah lagi.. kami memang 'aiman tak kesah'.





persoalan?

-ape dah jadi dengan projek penswastaan tenaga elektrik? kelancaran perkhidmatan takdelah bagus sgt. slalu jugak black out. patutnye servis lagi efisyen. same je.

- hari tu aku jalan kat tesco, jumpe satu kedai yg jual satu alat ' yg boleh mengoptimumkan penggunaan elekrtik'. what the hack? rupenye arus elektrik yg dialirkan ke rumah kita adelah melebihi penggunaan elktrik yg kita perlukan. katekan laa if tnb antar 100 watts ke setiap rumah, kite cume gunekan 6o watts jer. yg lagi 40 watts burn cam tu jer. itu pun TNB boleh rugi lagi ker? giler bodoh!!

- jgn laa nak kuarkan statement 'jimatkan tenaga elektrik'. sebenarnye TNB akan lagi rugi kalau kite berjimat gunekan elektrik.what happened to IPP projects?

-minyak naik? harge minyak kite kan adelah yg termurah di rantau ini selepas brunei. bersyukurlah sikit. rm4 billion tu boleh digunekan utk memperbaiki sistem pangangkutan awam. pengangkutan awam????? ape die? MAS? awam kah?

takpe. kami memang 'aiman tak kesah'. ambil lah kesempatan lagi.

thank u pakdi

i'm not perfec.

1 comment:

fiqroorganisma said...

da...cukop smpi sini saje arini...heheh pepehal contact aku