Saturday, May 20, 2006

Berhenti Berharap Pepsi Twist (A Sad Story with The Saddest Ending)


Peristiwa menyayat hati ini berlaku ketika aku on the way balik ke sekolah lame aku di SMK Teknik Muadzam Shah. ketika itu aku dlm perjalanan menaiki bas dan bas tu singgah brenti makan jap kat betul2 kat dlm kawasan ladang kelape sawit kat Felda Keratong 6, Rompin Pahang Darul Makmur. ba kami berhenti makan kire2 jam 10.27 mlm setelah 2 jam perjalanan dari kuala lumpur. ketika itu aku dan 3 orang rakan ku iaitu Tom, Mark n Travis ( name mereka dirahsiakan sebab... entah aku pun tak tahu apesal nak berahsie sgt mgkin lagi suspen dgn penuh thrilling kot cerite ni kalau aku buat camni). ape2hal pun kejadian sadis ini memang pernah berlaku~!! betul!

seperti biasa tujuan kami turun dari bas ituun bukannye nak berhenti makan, masing2 dah tak sabar2 nak menghirup udare segar berjenama dunhill. diorang ni tak lapar sebab mak Tom ade sediakan Tempe Sambal untuk kami semase dlm perjalanan nnti.

kami pun melandingkan bontot2 kami di kerusi2 yg telah disediakan di kedai makan itu. pada saat itu, bermulalah kejadian yg tidak pernah kami sangka akan menimpa diri kami. ketika sedang rancak berbual ttg bagaimana ingin menyelesaikan masalah Pengamiran Subjek Matematik Tambahan (chehh!!) kami di datangi oleh satu lembage yg menyerupai kakak waitress kedai tersebut....

kakak waitress (KW) ; yer dik, nak order ape?
Tom ; teh ais satu eh kak.
aku ; i swear by the moon n the stars satu.
KW ; aa? ape tuu?
aku : air suam laa...

dengan suare manje, kakak tu pun tergelak sambil menjeling2 aku..
kw ; hehehehe....
kami pun tergelak.. haha
Mark ;ntah pape laa kau nii pis, konon fani la tu
aku ; memang aku fani pon, alaa saje jee buat lawak kat tgh2 felda nii..
tapi aku tahu, kakak tu sbenarnye tak paham lawak aku tapi saje buat2 gelak nak mengorat aku punye pasal..buat artificial laugh laa pulak.. aku dah biase berhadapan dengan situasi begini ( menggelabahnyer laa mamat nii)

KW ; yg lain ni nak minum ape?
Travis ; Milo ais sudda (sambil mengechech henfonnyer)
KW ; tu yg lagi sorang tu nak minum ape?
Mark ; pepsi twist satu k.
KW ; pepsi twist?
mark ; yer, pepsi twist satu...

lalu kakak itupun masuk ke dapur sambil bermain2 mate dengan aku..tapi malang skali bagi kakak tu , aku sikit pun tak layan...

tiba2 kakak waitress itu keluar dari dapur
KW ; dik, pepsi twist tu yg maner satu?
Mark ; alaa pepsi twist, pepsi yg ade limau tu.. yg baru kuar iklan tuu....
KW ;owhh....

kakak itu masuk ke dalam dapur semula...

tiba2 lagi.. kakak itu keluar dari dapur semula...kami berasa cemas!! kenape kakak suke sangat keluar masuk dapur?!! kenapa?

ketika itu lah kakak itu mengeluar sepatah perkataan.. yang telah mengubah hidup kami utk selama lamanya.... walaupun perkataan itu pendek dan tidak panjang dan tidak logic dek akal. kakak waitress itu berkata.................

KW ; dik, PEPSI TWIST TAKDER SEBAB LIMAUNYA SUDAH HABISS...

suasana di kedai itu menjadi senyap sunyi seketika.... hanya kedengaran angin sepoi2 bahasa yang dilepaskan oleh salah sorang budak pompuan skolah aku yg duduk di meja berhampiran kami... tapi di dalam hati kami berkata (' pepsi twist takde sebab limaunya habiss?").

kami pun.....kkk (ketawa kuat kuat!!!) hahahahahahahahahaha!!

oleh kerana kebijaksanaan kakak ni, kami pun ketawa terbahak2 tak leh control punya..die ingat pepsi ni kene perah limau sendiri? hahah.. mase tu mmg kami ketawe tak hingat dunie.. gile gelak pastu guling2 kat lantai..serious..if korang ade kat situ korang pun sure ketawe terbahak2 cam ktrg jugak. sumpah tak tipu!!

sampai sekarang aku tak boleh lupa kejadian tu. walaupun kakak waitress tu tak berjaye nak main mate ngn aku, atleast die dah buat satu lawak yg sangatla melawakkan.. hmm.. funny dowh~! hahaha~

dilaporkan, sejak insiden itu kakak waitress itu telahpun berpindah dan menetap di U.S untuk mengkaji dan melihat sendiri pembuatan pepsi twit di Kilang Pepsi yang terletak di Bakersfield, Los Angeles,CA

Mark pula dikatakan telah mengambil iktibar dan tidak lagi meminum air yg berperisa korbonat apetah lagi minum pepsi utk mengelakkan mimpi ngeri itu berlaku sekali lagi terhadap dirinya.
Mark sekarang hanye mengorder Teh Tarik Tongkat Ali steiap kali die melepak.sehingga entry ini ditulis,belum lagi ade kejadian dimane teh tarik yg diorder oleh Mark kehabisan 'tongkat' ataupun 'ali'

p/s : part kakak tu ngorat aku sperti biase hanyelah fantasi dan khayalan ku semata mata. hehe~

i'm not perfec.

2 comments:

All business logo said...

Hey, you have a great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a Free submit Business company directory site. It pretty much covers company information and logo related stuff.

Come and check it out if you get time :-)

aQieYa said...

all time favourite. ahakss