Tuesday, May 02, 2006

GobBlogue....... The Rebirth

uh..uh.. Gobblogue the rebirth. check, chech, check it out. wiket..wiket..wiket (dj scratching). ahaa.. o' ow o'ow. apis in da housee...watssap my hommies...? watsapp my javanese.. wes..wes mangan..here how it goes. G to the O. double B.L.O.G.U. and E! (intro utk launching blogsite aku yg baru.. kene nyanyi ikut tune HIPHOP skit.)

setelah lebih 3 bulan seronok menulis blog thru frenster blog, akhirnye aku berpindah ke blogger.com. ini semue angkare frenster, lepas die charge aku fees utk trus berblogging. cibai betul la. tau nak buat duit jer. aku agak terputus asa sekejap. aku sayang entri2 yg aku tulis dlm blog tu. ade sentimental value. itu semue tulis yg dipengaruhi mood mood aku pade mase tu. mase aku sedih, hepi,down, semangat. aku pun tak surelagi same other (sama ada) nak rewrite balik entry2 precious ku itu. takpe.. itu belakang kira. yg penting kosenteret on this. this is a new start. a new beginning..

kenapa Gobblogue?knape? tak boleh keR? (bodoh, jgn syok sendiri laa pis). sbenar2nye laa objecktif aku berblogging ni.. kunun2nye nak improve english aku la..konon2 nak menulis semue entry dlm english. itu KONON2NYA. itupun sbb takut kantoi esei utk muet. so by writing in english.. aku bleh improve english tahap budak darjah 5 aku ni.(luhur suci murni sungguh hasrat ku!haha~) kalau tak dapat improve sikit, BAAAAANYAK pun jadi lah kan? haha~ yerp, tp itu mmg yg sebtulnye tujuan aku menulis blog ni nak improve english. sebab2 lain aku menulis..i cume nak SHARE dgn korang..my thoughts,my point of view,share sum interesting articles,share sum opinions, share sum good n bad experiences of mine.share sum jokes.. so when i had a laugh u'll had it too.tak salah kan? don't worry, u won't get aids by sharing the entries inside Gobblogue.

better late than never. but better don't go to school if u're late. baik dok rumah guling2 depan tv, daripade kene tangkap ngn pengawas bapak skema, kene marah ngn chek e gu pastu kene bersihkan toilet. haha~

by the way, kenape namenye gobblogue? sebabbb gobblogue tu ade kaitan dgn perkataan javanese iaitu GoBlok..since aku pun javanese (cheh?jawe sudda).

"takkan javanese hilang di dunie selagi makan tempe"



so here it is~! GobBlogue the ReBirth~!!



2 comments:

saya kwn hafidz said...

owh..soalan pertame yg aku ingin tujukn di sini ialah kenape berlaku perpindahan blog?tetapi setelah membaca penerangan,barulah ku tahu..aku baru nk berjinak2 ngan frenster's blog,tp ko dh bgatu mcmtu aku pun nk tukar la..(jgn rase aku nyibuk lak apis)...hehe..teruskan coretan hidup ko disini apis..

aQieYa said...

yayyy!!! apis is back!! swonokNYER